Categories
Καταστολή λιμάνι Μετανάστες

Λιμενικό Σώμα volume one

Να τελειώνουμε επιτέλους με την καραμέλα με το λιμενικό σώμα. Μιλάμε για έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.

Μπάτσοι που εκπαιδεύονται να χτυπάνε απεργούς λιμενεργάτες, να το παίζουν δερβέναγες του λιμανιού, και εσχάτως να αποδεικνύουν ακόμη και μπροστά στην κάμερα (οποία θρασύτητα) το μένος απέναντι σε ανθρώπους που αφού επέζησαν απο θαλασσοταραχές και πολέμους έπεσαν στα χέρια των πραιτοριανών του λιμενικού σώματος.

Άς γίνει κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ό,τι τους έχουμε απέναντι μας.

Και για τους δύσπιστους:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uStw492ttkc&feature=channel_video_title[/youtube]

 

3 replies on “Λιμενικό Σώμα volume one”

ηθελα να ηξερα που την ειδες τη βια.Το μόνο που ειδα είναι ότι τους διεσωσαν και συλλαβαν τον δουλεμπορο.Κατα την γνωμη σου μαλλον είναι πιο ανθρωπιστικό να τουσ αφήσεις και αν πνιγούν πνιγήκαν, και να μην συλλάβεις τον δουλέμπορο που θυσαυρίζει κάνοντας εμποριο ψυχών..Εκτός αν θεωρείς ότι βία είναι ο τρόπος που τους ανεβάζουν πάνω στο σκάφος.Φαντάζομαι ότι η μόνη σου επαφή με θάλασσα είναι να βρέχεις τις πατούσες σου με ενα φραπέ στο χερι…

Αν θεωρείς ότι οι κλωτσιές στο κεφάλι είναι τρόπος για να ανέβει κάποιος σε ένα σκάφος, τότε προφανώς είσαι κι εσύ λιμενόμπατσος.Αν πάλι δεν είδες τις κλωτσιές που τρώνε στο κεφάλι,τότε έχεις επιλεκτική όραση και ξαναδές το βίντεο. Το βίντεο αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της κατασταλτικής βίας των λιμενόμπατσων,οι οποίοι φυσικά δεν είναι και οι μόνοι που ασκούν βία στους μετανάστες, παίζοντας πολύ καλά το ρόλο τους ως μαντρόσκυλα του κράτους, ξεσπώντας τα εξουσιαστικά τους κόμπλεξ σε εξαθλιωμένους ανθρώπους. Και για να μην ξεχνιόμαστε,οι σκηνές γυρίστηκαν με τους λιμενικούς να ξέρουν πως τους τραβάνε κάμερες σουηδικού καναλιού. Όσο για τους πνιγμούς στο Αιγαίο, ψάξε να μάθεις πόσες βάρκες έχουν βυθιστεί από το λιμενικό αφήνοντας όσους βρίσκονταν μέσα να πνιγούν.

Ένας από ε.σ.πειρ.

Η παρατηρητικότητα σου προφανώς και είναι ελειπής, η σκηνή όπου οι άνθρωποι πέφτουν στην θάλασσα και ο λιμενόμπατσος παραληρεί και λέει μπράβο μαλάκες, κατά τύχη σου διέφυγε! Όσον αφορά το κομμάτι της επαφής με τη θάλασσα και το φραπέ, τι να σου πώ αυτή η καραμέλα πια δεν πείθει και πιστεύω ότι ειδήμωνες σε αυτά είναι οι ελληναράδες. Αυτά σχετικά με τα 2 βλακώδη επιχειρήματα που ανέφερες.
Το ουσιαστικό κομμάτι του κυκλώματος που εμπορεύεται ψυχές και που είναι ένα μόνο μέρος στο ζήτημα της μετανάστευσης, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ανθρωπισμούς και φιλανθρωπίες, ούτε με συλλήψεις. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες ,( σύμφωνα με τους όρους της κυριαρχίας, ενώ θα έπρεπε να λέγονται άνθρωποι μετανάστες=ιδιότητα, άλλο είδος), είναι το νούμερο ένα χαρτί στα χέρια των καπιταλιστών. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι στο μάτι του κυκλώνα , για να μπορεί να έχει το κράτος μια κατώτερη βαθμίδα από τη μεσοαστική τάξη που καταρρέει , να διοχετεύει την οργή της και το μίσος της σε αυτούς και να μην την στέλνει προς το κάθε λαμόγιο, αισχρό πολιτικάντη, αφέντη και εκμεταλλευτή.
Τέλος τον ρόλο των μπάτσων σε αυτή την ιστορία , πέρα από την ατάκα του τυπά στο βίντεο, την αποδηκνείουν οι ομαδικοί τάφοι στη Μυτηλίνη, στον Έβρο, οι δολοφονίες πακιστανών σε αστυνομικά τμήματα (πρόσφατα στις γειτονιές μας) και τόσα άλλα που όσο ποστ και να βάλω δε θα φτάνουν.

Και τέλος επειδή τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας να περιλέκονται εσκεμένα αξίες, όταν μιλάς για ανθρώπινες ζωές που είναι βορά στα χέρια των εκμεταλλευτών, πρέπει να έχεις τη συνείδηση ποιοι είναι αυτοί. Κοινώς δεν γίνεται να είσαι φιλομπάτσος και αλληλέγγυος, αυτό είτε μεταφράζεται με όρους διχασμένης προσωπικότητας, είτε παραπέμπει στη λογική της αφομοίωσης αντιεξουσιατικών αξιών για να κάνουν “κάποιοι” καλύτερο το προφίλ τους στην κοινωνία……………

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΤΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *