Categories
Αλληλεγγύη Καταστολή

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Κερατέας. 20/12/2010 11:00π.μ. δικαστήρια Ευελπίδων

Αναδημοσίευση από Indymedia.
Εδώ και μια ολόκληρη βδομάδα, οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής, αγωνίζονται ενάντια στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ. στην περιοχή τους. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι εργολάβοι και οι φρουροί τους (τα ΜΑΤ) για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής ενός ακόμη μεγάλου σκουπιδότοπου στην περιφέρεια της Αττικής, ο αγώνας των κατοίκων είναι συνεχής κι αδιάκοπος…
Διαρκής παρουσία και υπεράσπιση των μπλόκων στη λεωφόρο Λαυρίου για να αποτραπεί η μετακίνηση των βαρέων οχημάτων των εργολάβων, οδοφράγματα απέναντι στις κλούβες και την αύρα της αστυνομίας, συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ματ, μια διαρκής κοινωνική μάχη με κάθε μέσο απέναντι στις κρατικές επιβολές στην περιοχή.
Οι ερπύστριες των εργολάβων σε αγαστή συνεργασία με τις ερπύστριες της αστυνομίας επιχειρούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.
Το αρμόδιο υπουργείο δημοσίων έργων και περιβάλλοντος (!) επιταγχύνει τις διαδικασίες δημιουργίας ενός ακόμη τεράστιου “πράσινου” σκουπιδότοπου για να μην χάσει τις χρονικές ρήτρες των ευρωπαϊκών του συμβάσεων για την απόθεση και διαχείριση των σκουπιδιών.
Το υπουργείο δημόσιας τάξης εγκαθιδρύει ένα καθεστώς αστυνομικής κατοχής στην περιοχή για να εξασφαλίσει την υλοποίηση των έργων αλλά και για να καταστείλλει με ταχείς ρυθμούς την αδιάλλακτη αντίσταση της τοπικής κοινωνίας.
Τα μμε σιωπούν απέναντι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που χαράσσεται, σιωπούν απέναντι σε έναν δίκαιο και συγκρουσιακό κοινωνικό αγώνα που είναι σε εξέλιξη.
Οι διωκτικές αρχές παραπέμπουν με βαριές κατηγορίες (2 κακουργήματα και 2 πλημελήμματα) 7 κατοίκους που συνελήφθησαν την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη ύστερα από επίθεση της αστυνομίας στα μπλόκα της λεωφόρου Λαυρίου.
Τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, οι 7 συλληφθέντες εξετάζονται από ανακριτή στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Να είμαστε όλοι κι όλες εκεί στις 11 το πρωί εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας αλλά και σε κάθε αγώνα που διεκδικεί την αδιαλλαξία των “από κάτω” απέναντι σε κάθε κυριαρχική επιβολή.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΤΟΥ/ΤΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Αλληλέγγυοι/ες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *