Categories
Ε.Σ.Πειρ.

Λίγα λόγια για τη συνέλευση

Μετά από ενα χρόνο και κάτι και έχοντας πια αποκτήσει μια πιο ξεκάθαρη σχέση, μέσα από την προσωπική επαφή και την αυτοοργανωμένη δράση, νιώσαμε την ανάγκη να μιλήσουμε για εμάς.Στόχος μας δεν ειναι να περιαυτολογήσουμε αλλά να διαχωριστούμε από οποιαδήποτε λογική εσωτερίκευσης και να ανοίξουμε ένα πεδίο γνωριμίας με την υπόλοιπη κοινωνία.
Η  Ε.Σ.Πειρ. (Ελευθεριακή Συνέλευση Πειραιά) είναι μια συνέλευση η οποία έχει σκοπό την παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο στις γειτονιές του Πειραιά.Η συνέλευση δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ρήξη με θέματα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα όπως είναι ο θεσμός της διαμεσολάβησης, οι  πολιτικές αυθεντίες, η μισθωτή σκλαβιά, η κοινωνική εξαθλίωση, ο ρατσισμός, η κρατική καταστολή, η εκπαίδευση, ο στρατός, η καταπάτηση του ελεύθερου χρόνου και χώρου.Σαν τέτοια ,λοιπόν, αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας  αλληλέγγυο σε οποιαδήποτε από τα κάτω συλλογική κίνηση, η οποία  έχει σκοπό τη σύγκρουση με τις καθεστωτικές επιθέσεις και τους θεσμούς.

Λειτουργεί με βάση τις αρχές της αμεσοδημοκρατίας και της αντιιεραρχίας. Δηλάδη, τα μέλη που συμμετέχουν στην συνέλευση συνδιαμορφώνουν το λόγο και τη δράση τους χωρίς την παρεμβολή διαμεσολαβητών και κάθε είδους κομματικών ή μη εντολέων.Δεν δεχόμαστε τη λογική των ρόλων, των ειδικών και της αντιπροσώπευσης.Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ομάδων εργασίας, τα άτομα στις ομάδες αυτές μπορούν να εναλλάσονται ανάλογα με την επιθυμία  για συμμετοχή ή όχι.Κανένα είδος εξουσίας είτε πρόκειται για  ηλικιακή, εμπειρική, πατριαρχική, σεξιστική είτε για οποιαδήποτε δεν μπορεί να υπάρξει μεταξύ μας.Ο αυθορμητισμός και η θέληση για δράση είναι οι μόνοι οδηγοί και καμιά   πρακτική καταπίεσης και επιβολής δεν μπορεί να επηρεάζει τις αποφάσεις μας. Για τη λήψη των αποφάσεων δεν χρησιμοποιείται η εύκολη λύση της ψηφοφορίας, με την οποία περιθωριοποιείται η μειοψηφία ,αλλά προσπαθούμε να υπάρξει συναίνεση και όσο το δυνατόν ομοφωνία. Αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει την ατομική πρωτοβουλία σε περίπτωση διαφωνίας, αρκεί να μην έρχεται σε ρήξη με τις αρχές τις συνέλευσης και να διασφαλίζεται η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα.Η απελευθέρωση των ατόμων από τα δεσμά των πλειοψηφικών αποφάσεων και ο σεβάσμος της ατομικότητας, θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες, που θα επικρατούν συνθήκες ισότητας, αλληλοβοήθειας και ελευθερίας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ μπορούν να συμβάλλουν ήέστω να βοηθήσουν στη διάδοση των ιδεών μας, γι’ αυτό και επιλέγονται άλλοι τρόποι παρέμβασης στην κοινωνία (αφίσσες, κείμενα, μπροσούρες).Η άμεση επικοινωνία που συμβάλει στην ανάπτυξη σχέσεων και αλληλεγγύης μας απεγκλωβίζει από τον αποπροσανατολισμό και τη πλύση εγκεφάλου.

Σκοπός της συνέλευσης δεν είναι η ανάδειξη ενός δόγματος ή μιας πολιτικής θεωρίας ως η υπέρτατη αλήθεια, ούτε η καθοδήγηση των μαζών αλλά ο συνεχής εκτροχιασμός συνειδήσεων από τον τρόπο σκέψης που επιβάλλει η κυριαρχία μέσα είτε από τα ΜΜΕ είτε με ποιο άμεσους τρόπους όπως με το σχολείο, τον στρατό, την εκκλησία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *